ساخت گنبد در کرمانشاه
ساخت گنبد در کرمانشاه یکی از پروژه های اخیر گروه پایاسازان پارس بوده است. این گنبد طلایی در قصر شیرین کرمانشاه طراحی و ساخته شده است. گنبد مهدیه در کرمانشاه با توجه به معماری بومی و ویژگی های جغرافیایی و آب وهوای منطقه ی قصر شیرین کرمانشاه ساخته شده است. در انتخاب نوع مصالح و جنس گنبد تمام نکات فوق در نظر گرفته شده است.
انواع گنبد
تقسیم بندی گنبد از نظر جنس رویه آنها
با توجه به جنس رویه گنبد می توان آنها را در سه گروه تقسیم بندی کرد:
الف – با رویه آلومینیوم طلایی
ب — با رویه استیل نقره ای
ج — با رویه استیل طلایی
د — با رویه استیل طرح مس
ت- با رویه مس
ه- رویه برنجی
درتقسیم بندی فوق جنس بدنه اصلی مد نظر بوده و از دو نوع ورق دیگر هم بصورت ترکیبی استفاده می شود .
مساجد مهم کرمانشاه
ساخت مسجد در کرمانشاه با الگوبرداری از معماری مساجد مهم این شهر امکانپذیر است.
مسجد جامع كرمانشاه
مسجد جامع كرمانشاه یكی از قدیمیترین مساجد استان است كه در بافت قدیمی شهر كرمانشاه و در خیابان مدرس واقع شده است.
مسجد جامع كرمانشاه به لحاظ ساخت، شبیه مساجد دوره زندیه است و طبق كتیبه موجود در سال 1196 هجری قمری مصادف با حكومت ‘علی مرادخان زند’ ساخته شده كه در بخش جنوبی مسجد، مسجد دیگری با صحن و شبستان كنونی وجود دارد كه به مسجد ‘ایمری’ معروف است.
مسجد آقا رحیم آلآقا
مسجد ” آقا رحیم آلآقا “یكی دیگر از صدها بنای مذهبی كرمانشاه است كه در مركز این شهر واقع شده، این مسجد در خیابان شهید مصطفی امامی (جوانشیر) در جنب بازار سابق علاف خانه قرار دارد.این مسجد دارای بنایی ساده و شكیل است كه به تازگی نیز از سوی میراث فرهنگی استان اقدام به مرمت و بازسازی بخشهایی از آن شده است.
مسجد آقارحیم آل آقا كرمانشاه به دلیل قدمت تاریخیاش در بین مردم كرمانشاه دارای احترام و جایگاه خاصی است.
مسجد معتمدالدوله كرمانشاه
مسجد معتمدالدوله در كوچه جنب سبزه میدان، خیابان معروف به مرحوم آیتالله آقا اسدالله سلطان العلما آل آقا معروف به امام جمعه بزرگ كرمانشاه واقع شده كه این بنا از آثار دوره قاجاریه به شمار میآید.ستونها آجری و به تعداد تقریبی 90 در 90 سانتی متر هستند كه به كمك دیوارهای كناری، 18 پوشش گنبدی را حمالی میكنند، گنبدها به جز گنبد میانی دهانه محراب، از نوع چهار بخشی هستند.
گنبد میانی دهانه محراب از نوع عرق چینی و دارای تزئینات آجر لعابدار است، به نظر میرسد كه دهانه یا ناو ضلع شرقی شبستان بعدها به فضای شبستان اضافه شده و به همین دلیل است كه محراب دقیقا در میانه ضلع جنوبی قرار ندارد.
به غیر از محراب و گنبد فوقالذكر كه با آجرهای لعابدار تزیین شدهاند بقیه سطوح شبستان، آجركاری ساده است. در ضلع غربی بنا حیاط كوچك و هشت ضلعی با حوضی در میانه آن وجود دارد كه احتمالا وضوخانه بوده و امروز نیز در كنار آن سرویس بهداشتی ساخته شده است.
کلمات کلیدی:
ساخت گنبد
گنبد طلایی
ساخت مسجد در کرمانشاه
گنبد مهدیه
انواع گنبد
گنبدسازی