لطفا برای مشاهده تصاویر  بر روی بیشتر کلیک نمایید

 

ساخت گنبد در تبریز مسجد جامع آذرشهر

گروه پایاسازان پارس پروژه ساخت گنبد در تبریز مسجد جامع آذر شهر را تکمیل کرده است. در ساخت این گنبد که با سرپرستی مهندس لطیفی طراحی و اجرا شده است از بهترین مصالح استفاده شده است. گنبدها  یکی از علائم معماری اسلامی هستند که متنوع ترین آنها در ایران به کار گرفته شده اند. این گنبدها از خشت خام با اندود کاه گل یا آجر و سنگ در سرتاسر ایران اسلامی خودنمایی می کنند. انتخاب رنگ آبی که رنگی است آرام بخش و متعادل و روحانی، برای خود مزیتی است برای گنبدهای ایرانی، هنگامی که از بلندای شهر یا روستایی منظره آن را مشاهده میک نیم. گنبدها همانند نگین فیروزهای در میان بافته ای شهری و روستایی می درخشند. گنبدهای ایرانی صرف نظر از نوع فن و تکنیکی که در ساخت آنها به کار رفته است به دو دسته رک و نار تقسیم می شوند.

ساخت گنبد در تبریز

گنبد و گلدسته از لحاط مصالح مصرفی بطور کلی به دو دسته  تقسیم بندی می شوند .

الف — نوع غیر فلزی از آجر و کاشی استفاده شده و باید در محل ساخته شود . از محاسن آن ماندگاری و دوام آن می باشد

و از معایب این نوع از گنبد و گلدسته ها می توان به موارد زیر اشاره نمود :

–  قیمت بالای آن در مقایسه با نوع فلزی

 طولانی بودن زمان اجرا

کم بودن تعداد استادکاران مجری

ب — گنبد وگلدسته فلزی پیش ساخته که از فلز و بصورت آماده  در محل نصب می شود واز محاسن آن می توان به موارد زیر اشاره کرد

 آماده سازی و نصب سریع

–  هزینه خیلی پایین ترنسبت به نوع غیر فلزی

–  تنوع از نظر طرح و جنس همچنین زیبایی آن

واز معایب آن می توان  به کاهش شفافیت آن طی مرور زمان طولانی

ساخت گنبد در تبریز
ساخت گنبد در تبریز مسجد جامع آذرشهر
 تقسیم بندی گنبد و گلدسته ها از نظر جنس رویه آنها

با توجه به جنس رویه گنبد و گلدسته های فلزی می توان آنها را در سه گروه تقسیم بندی کرد:

الف – با رویه آلومینیوم طلایی

ب — با رویه استیل نقره ای

ج — با رویه استیل طلایی

درتقسیم بندی فوق جنس بدنه اصلی مد نظر بوده و از دو نوع ورق دیگر هم بصورت ترکیبی استفاده می شود .

نکته مهم در استعلام قیمت این ست که ضخامت ورق و جنس آنها متفاوت می باشد .

مساجد به عنوان یکی از مهمترین مکان های گردهمایی در شهر های ایران و نشانه بارز اسلام و ایمان این کشور پس از سقوط سلسله ساسانی مهمترین عنصر اجتماعی شهر ها و معماری محسوب می گردند.

مساجد مهم تبریز

مسجد کبود

مسجد کبود که به آن مسجد جهانشاه نیز گفته می‌شود یکی از آثار ارزشمند معماریِ ایرانی است. مسجد کبود در زبان محلی به نام «گؤی مچید» (یا مسجد آبی) مشهور است. قدمت این مسجد زیبا مربوط به دوران حکمرانیِ قراقویونلوها در قرن نهم هجری قمری است. در دیار تبریز، که دیار زیبایی‌هاست، به جرأت می‌توان گفت یکی از زیباترین مراکز گردشگری مسجد کبود است. مسجد کبود که غنای رنگ کاشی‌هایش روزگاری دل هر نمازگزاری را بوده بود امروزه به دست گذر زمان آسیب‌هایی جدی دیده است. در سال ۱۱۹۳ هجری قمری، در اثر زلزله‌ای بنای این مسجد آسیب‌هایی جدی دید و حتی گنبد آن نیز ریزش کرد. امروزه از آن تنها یک سردر و چند پایه بر جای مانده است. اما همین باقی‌مانده‌های کم نیز به خوبی توانسته است شکوه و هنر معماریِ این مسجد فیروزه‌ای را به رخ جهانیان بکشد.

سصاخت مسجد در تبریز
مسجد کبود تبریز

تنوع و ظرافت کاشی‌کاری و انواع خطوط به کار رفته در این مسجد و به خصوص رنگ لاجوردی کاشی‌کاری‌های معرق آن سبب شده است که این مسجد به فیروزه جهان اسلام شهرت یابد. این مسجد آنقدر زیبا و جذاب است که با وجود این همه صدماتی که در با گذر زمان دیده است هنوز هم هنر دوستان را شگفت زده می‌کند. کاشی‌های معرق و نقش و نگارهای دقیق و پر از جزئیات به کار رفته در نمای داخلی و خارجی چیزی است که مسجد کبود را تا این حد پرآوازه و زیبا کرده است و اثر اعجاز انگیز به وجود آورده است. بخش اعظم مسجد از آجر ساخته شده است، هرچند که در قسمت‌هایی از آن سنگ‌های کمیاب نیز استفاده شده‌اند. با نگاهی اجمالی به بقایای مسجد کبود، کاملاً مشخص است که همه آجرها با گچ بندکشی شده‌اند.

 

Call Now Buttonتماس سریع - لمس کنید